Избелване на зъби в Бургас

Естетична стоматология

Избелване на зъби

Избелването представлява козметична процедура осигуряваща бързо и щадящо естетично решение. Избелват се само естесвени зъби - пломби,фасети и корони не могат да бъдат избелени. Манипулацията започва с отстраняване на плаката и зъбният камък по зъбите,последвано от механично полиране . Следващият етап е снемане да отпечатъци от двете челюсти и изработване на индивидуални шини,в които се поставя избелващ агент. Крайният резултат се постига след 2-3 седмици.

Фасети

Фасетите могат да бъдат композитни или керамични. При керамичните се разделят на два вида – Порцеланови и циркониеви. В MK Dental Care можете да получите професионална консултация с тясно свързан специалист в областта. Всеки се нуждае от красива и сияйна усмивка, за съжеление, не винга избелването на зъбите е достатъчно за да получите това удовлетворение. Тук идва на помощ изграждането на Фасети.

Фасетите са все по-популярно средство за коригиране на несъвършенствата по зъбите. Поставянето им не е съпроводено с какъвто и да било дискомфорт за пациента,а резултатът е една бяла и красива усмивка без промяна на цвета и блясъка с времето. Изработват се по индивидуален проект чрез дизайн на усмивката,благодарение на който пациентът вижда бъдещите реставрации.Следва снемане на отпечатъци и поставяне на временни фасети,прототип на бъдещата усмивка на пациента. Изпиляването на предната повърхност на зъбите е изключително консервативно,затова се извършва под голямо увеличение,с помощта на дентален микроскоп. Посредством зъбни фасети Вие получавате високо ниво на естетика.Правиланта поддръжка,както и качествената работа от страна на зъболекар и зъботехник,са фактори влияещи на издръжливостта на Вашите фасети.

Бондинг

Минимално инвазивна манипулация за естетична корекция.Бондинг е техника на свързване на композитен материал към естествения зъб,посредством бонд ( свързващ агент).Показания за бондинг техника има при: отчупени режещи ръбове,пукнатини;затваряне на разстояния между зъбите(диастеми,треми);промяна на формата и цвета на зъбите. Максимално консервативен метод,без да налага излишно пилене на зъбните структури и същевременно осигуряващ високо естетична резултат.

Гингивитът и пародонтитът са пародонтални заболявания, като първостепенен техен причинител е бактериална инфекция, присъстваща в зъбната плака. Второстепенни фактори за пародонталните заболявания са тютюнопушене, диабет, хормонален дисбаланс, стрес, генетични фактори и вирусни инфекции. Често срещани симптоми са кървене от венците при четкане, оточни и зачервени венци, лош дъх и неприятен вкус. Начинът да се справите с този проблем е професионално ултразвуково почистване на плака и зъбен камък, заедно с полиране на всички зъбни повърхности. В нашата ежедневна практика след извършване на тази манипулация, ние обучаваме и мотивираме пациента за поддържането на правилна устна хигиена и подобряването на оралното му здраве.

Нашият екип оборва разбирането, че зъболекарят винаги е свързан с болка и отрицателни емоции. Децата ни възприемат като приятел, при нас лечението преминава под формата на игра. Временни зъби са необходими, както за нормалното хранене на детето, така и за правилния и своевременен пробив на постоянното съзъбие Характерно за кариеса на млечните зъби е бързото му протичане от появата на бели петна по емайла до оформяне на кариозен дефект.При временните зъби усложненията на кариеса – пулпити, гангрени и абсцеси настъпват бързо. Затова, след пробива на временните зъби, ранната диагностика, адекватното лечение дадените профилактични съвети не са за подценяване. При най-малката поява на промяна в цвета на емайла при постоянните детски зъби, след техния пробив, посещението при зъболекаря е неотложно.

.
.

Цел на денталната профилактика е да запази здравето на твърдите зъбни тъкани и пародонта. Здравето на зъбите и венците е предпоставка за физическото, психическото и социалното благополучие на човек. Профилактиката на стоматологичните заболявания се разделя на първична, вторична и третична. Първичната се грижи за предотвратяване на заболяванията, вторичната е насочена към усложненията, а третичната към лечението на денталните заболявания. Основните й аспекти са - редовни профилактични прегледи; - почистване на плака и зъбен камък; - мотивация и обучение за поддържане на оралната хигиена; - флуорна профилактика; - хранителна профилактика;

Зъбният имплант е чуждо за организма тяло, изработено от алопластичен материал, което по хирургичен път се поставя в челюстните кости и замества изгубените зъби. В днешно време в имплантологията се използват вътрекостни импланти. Те преминават през лигавицата и присъстват в устната кухина чрез надстройките си, върху които се закрепват изкуствените коронки, зъбните мостове и другите видове зъбни протези. Хирургичният протокол може да бъде имедиатен (непосредствено след изваждането на зъб), или след костно възстановяване чрез костнозаместителни присадки. Успех в имплантологията може да се очаква, ако имплантът е остеоинтегрирал (сраснал здраво в костта), правилно са разчетени натоварващите сили-предотвратено е претоварването му, и когато пациентът спазва стриктно устна хигиена.

.
.

Ендодонтско ( кореновото ) лечение се провежда в случаите на пулпно възпаление, резултат от усложнен кариес, трявма, пародонтален проблем или пролекуване на вече проведено лечение. Съвременната ендодонтия включва механична обработка на каналите, щателна дезинфекция и херметично запълване. В МК Dental Care разполагаме с дентален микроскоп, благодарение на който си осигуряваме видимост до трудно достъпни места, проходимост на криви канали и отстраняване на фрактурирани инструменти. Каналолечението се осъществява под дентално платно, наречено кофердам, осигуряващ сухота на полето и по-добър достъп за работа, повишава комфорта на пациента и контрола на инфекцията. Проходимостта на каналите и щателната промивка са следващите стъпки към успешен заздравителен процес. Запълването на каналите осъществяваме със система за топла кондензация и биокерамични сийлъри.